Σπορά

Καλώς ήρθατε στα φυτώρια "Αφοί Παπαδόπουλοι"

aef4a4bee9ab6c9983041b5723ec76e0.jpg

 kipeytika1

 

ΠΡΟΕΡΓΑΣΙΑ : Πριν την εγκατάσταση της καλλιέργειας κοπρίζουμε το έδαφος με κοπριά κατά προτίμηση από αιγοπρόβατα( ιδανική είναι απο αγελάδες) με 20-25 κιλά κοπριά στα 10 m². Σε αυτήν προσθέτουμε 0,500 γρ θειικό κάλιο στα 10 m². Αφού ανακατέψουμε εγκαθιστούμε τα φυτά μας.

ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ : ντομάτες 50 Χ 90 εκ. , πιπεριές  60-70 Χ 90 όπως κ σε όλα τα υπόλοιπα.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

     Αφού έχουμε εγκαταστήσει την καλλιέργεια μας ακόλουθούμε κάποια βήματα έτσι ώστε η προσπάθεια μας να στεφθεί από επιτυχία.

Ø      Στα πρώτα λουλούδια της τομάτας αλλά κ της μελιτζάνας μέσα στο θερμοκήπιο εφαρμόζουμε ορμόνη καρπόδεσης καθώς στα πρώτα στάδια αποτελεί το μοναδικό τρόπο γονιμοποίησης των ανωτέρω φυτών. Προσοχή όμως καθότι η ορμόνη δεν πρέπει να έρθει σε επαφή με τα φύλλα. Για να το επιτύχουμε αυτό χρησιμοποιούμε ένα ποτηράκι κ μέσα σε αυτό βουτάμε το άνθος του φυτού. Αυτό γίνεται 2 φορές σε κάθε άνθος με διάστημα 4 ημερών.

Ø      Πότισμα πρέπει να γίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα κ σε μικρές δόσεις. Μεγάλες δόσεις κ ακανόνιστο πότισμα προκαλεί ανθόρια κ σχίσιμο των καρπών.

Ø      Κάθε 20 – 25 ημέρες είναι καλό να γίνεται ένας ψεκασμός με χαλκό ή  γαλαζόπετρα ή ANTRACOL έτσι ώστε να αποφύγουμε τον κίνδυνο προσβολής από ασθένειες όπως π.χ. ο Περονόσπορος.

Ø      Σε περίπτωση εμφάνισης κατσαρώματος της κορυφής της πιπεριάς ή στραβώματος του αγγουριού η στιγμάτων όπως μικρές βουλίτσες στις μελιτζάνες τότε χρησιμοποιούμε το φάρμακο TALLSTARη  DECIS. Σε περίπτωση ψείρας ή αφίδων (πράσινη ψείρα) χρησιμοποιούμε CONFIDOR.

Ø      Επίσης καλό είναι όταν αρχίσουν να μεγαλώνουν οι καρποί να χρησιμοποιούμε ΝΙΤΡΙΚΟ ΚΑΛΙΟ διαλυτό σε νερό με δοσολογία 1 κουταλιά της σούπας σε 10 κιλά νερό κ μετά 1 ποτήρι διαλύματος σε κάθε φυτό κάθε 10 ημέρες.

Ø      Αφήνουμε μια κορυφή στις τομάτες κ μετά τον 3ο σταυρό αφαιρούμε όλα τα παλιά φύλλα.